06 39 35 1662
meriam@samenwerkenaangroei.com

Is jouw comfortzone je gevangenis?

coach, Utrecht, Meriam, Meriam Verhoef, coaching, training, comfortzone

Deze week ontving ik een mail van een van mijn coachklanten, die mij met trots vervulde.

Trots op de stappen die zij gezet heeft. Voor haar voelt dat wellicht op dit moment nog helemaal niet zo, want ze zit in een stormachtige fase, maar ze heeft voor zichzelf gekozen en is voor zichzelf opgekomen. En ze zit nu in het proces om uiteindelijk de dingen te gaan doen waar ze goed in is en waar ze blij van wordt.

Hoe mooi is dat?! Toen ze bij me kwam was ze heel onzeker over zichzelf. Ze twijfelde aan haar eigen kunnen en daardoor durfde ze geen beslissingen te nemen die voor haar belangrijk waren.

Tijdens het coachtraject zijn we gaan kijken hoe dat vroeger was. Al snel bleek dat ze ook als kind wel onzeker was, maar dat ze ook perioden heeft gehad dat ze wel durfde te schitteren.

We hebben gekeken naar diverse momenten in haar jeugd en zijn toen onze aandacht gaan richten op de periodes dat ze genoeg vertrouwen had om beslissingen te nemen, pro-actief was en straalde.

Door middel van diverse coachtechnieken, waaronder de logische niveaus vanuit NLP, is ze gaan ontdekken wat er voor zorgt dat zij gaat stralen. Wat is daarvoor nodig? Wat zorgt ervoor dat ze soms wordt tegen gehouden? Wat maakt dat ze zich weer een klein meisje voelt en ze zich door haar onzekerheid laat leiden?

Al deze ontdekkingen hebben er toe geleid dat ze nu beslissingen heeft genomen. Vaak moet je uit je comfortzone stappen om de beslissingen die voor jou het beste gaan uitpakken te nemen. Dat voelt niet altijd gelijk prettig. En eigenlijk is dat niet erg want je leert er veel van waardoor je jezelf ontwikkelt.

Het zou jammer zijn als jouw comfortzone je tegen houdt om je te ontwikkelen. Dat je de behaaglijke veiligheid van je comfortzone op blijft zoeken en daarmee uitdagingen, dingen die je spannend vindt, dingen die je kunnen inspireren, uit de weg gaat. Of dat zelfs je comfortzone helemaal niet meer prettig aanvoelt, maar dat je deze plek verkiest boven de ruimte er buiten omdat je daar bang voor bent.

Dan wordt die comfortzone eigenlijk de gevangenis waar je jezelf in vast zet. Als dat goed voor jou is, lekker blijven zitten! Maar als je je daar niet meer prettig voelt, ga dan eens op onderzoek uit en ontdek wat jij nodig hebt om te kunnen stralen.

Mag ik je begeleiden? Dat zou ik gaaf vinden!

Meriam, life, coach, coaching, Utrecht

 

coach, Utrecht, coaching, blog, Meriam, Verhoef, training, tip, coach, Utrecht, Meriam Verhoef

Facebooklinkedin

 

Geef een reactie