06 39 35 1662
meriam@samenwerkenaangroei.com

Zorg jij beter voor je auto dan voor jezelf?

APK, blog, Meriam, Meriam Verhoef, coach, coaching, training, Utrecht, preventieff, zorgen, erkennen, herkennen

Vorige week sprak ik met een collega-coach over een APKtje voor mensen die we coachen. Mensen die een coachtraject achter de rug hebben en ter voorkoming van een terugval af en toe een APKtje boeken.

Een heel goed idee natuurlijk! En tegelijkertijd dacht ik waarom pas ná een traject APKtjes inzetten, waarom niet preventief? Net als dat je dat bij een auto doet, die breng je ook al na 3 jaar voor een APK, dan is er logischerwijs nog niets aan de hand met je auto, maar je kan wel laten checken waar extra aandacht aan mag worden besteed de komende tijd.

Waarom doen we dat wel bij onze auto en niet voor onszelf?

Tuurlijk, we gaan naar de kapper, schoonheidsspecialist en fysiotherapeut voor onderhoud, net zoals we bij de auto ruitensproeiervloeistof bijvullen, banden oppompen, de auto wassen, maar waarom niet eens onder onze eigen motorkap laten kijken en naar een coach gaan? Gewoon één of twee keer per jaar om even stil te staan bij wat er speelt, of er wellicht iets is wat onze extra aandacht verdient.

Vaak leef je maar door en ga je voorbij aan je eigen behoeftes of je luistert er niet naar of je (h)erkent ze niet. Of je weet wel dat er iets speelt, maar kan je vinger er niet achter krijgen. Denk maar aan dat tikje in de auto waar je de oorsprong niet van kunt vinden. Dan ga je toch ook naar de garage?

Is het nonchalance? Zijn we het gewoon niet gewend? Vinden we het niet nodig? Willen we niet toegeven dat er iets speelt? Willen we het zelf kunnen oplossen? Is het typisch Nederlands? Mijn familie uit Australië gaat wel regelmatig naar een coach voor een check-up. Ik  merk zelf dat ik door af en toe met collega-coaches te praten, dingen over mezelf ontdek die ik anders niet zo snel helder zou hebben, zonder dat het me echt in de weg zat, maar wel een verrijking om te ontdekken.

Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet. Leuk als je het hieronder wilt laten weten.

Meriam, life, coach, coaching, Utrecht

 

 

coach, Utrecht, coaching, blog, Meriam, Verhoef, training, tip, coach, Utrecht, Meriam Verhoef

 

Facebooklinkedin

 

Geef een reactie